Liu Miaomiao Pramugari Paling Cantik di Dunia 12 Koleksi Gambar

 

Sesuatu yang mengembirakan semua rakyat Negara China. Liu Miaomiao dari Shenzhen Airlines telah berjaya dinobatkan sebagai pramugari paling cantik di dunia baru-baru ini oleh World Air Stewardess Association. Dikongsikan 12 gambar terbaik koleksi Liu Miaomiao dari Shenzhen Airlines untuk tetapan semua. Wanita berasal dari Xi’an ini sememangnya amat cantik.

SHENZHEN – CHINA . Wanita berasal dari Xi’an, Liu Miaomiao dari Shenzhen Airlines dianugerahkan sebagai pramugari paling cantik di dunia dalam satu pertandingan yang dianjurkan World Air Stewardess Association (WASA). Menurut Penyelia, Cik Liu mempunayi ‘imej yang baik, sikap kerja yang hebat dan fikiran yang bijak’. Oleh kerana itu dia dianugerahkan sebagai pramugari paling cantik di dunia.

Liu memulakan kerjaya sebagai atendan penerbangan di Shenzhen Airlines pada tahun 2010 selepas melalui pelbagai satu siri ujian yang ketat. Liu Miaomiao kini berusia 27 tahun.

Dalam tempoh latihan orientasi selama tiga bulan, Liu dan rakan-rakanya dikehendaki mengimbangi mangkuk di atas kepada untuk membentuk postur badan yang sempurna serta menggigit penyepit kayu untuk mengamalkan senyuman yang sempurna.

Memetik China Daily, wanita itu kemudian dinaikkan pangkat kepada ketua atendan pada tahun 2014.

Bercerita mengenai pengalamannya sepanjang bertugas, Liu berkata, ada satu ketika, dia menghadapi cabaran berdepan dengan penumpang yang hilang sabar selepas satu penerbangan dari Beijing terpaksa ditangguhkan, namun dia hanya menenangkan mereka dengan senyumannya.

Pada akhir penerbangan, beberapa penumpang tersebut membuat memohon maaf kepadanya di atas kelakuan buruk mereka.

Dalam pada itu, Liu berkata, kerjayanya membuatkan dia berasa bangga kerana dengan profesionalisme akan memberi inspirasi kepada anak muda untuk menjadi atendan penerbangan apabila mereka besar nanti.

Koleksi 12 Gambar Liu Miaomiao Pramugari Paling Cantik di Dunia

 

 

 

 

 

 

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.